Activitats

CALENDARI PROFUSTA
septiembre 2022
L M X J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

OBTENCIÓ, PROPIETATS I CLASSIFICACIÓ DE LA FUSTA COM A MATERIAL CONSTRUCTIU

© Maite Martínez Torres

Data i hora: 25 de novembre a les 18:30
Lloc: Sala d’Actes del COAC – Plaça Nova, 5

La proposta d’aquesta jornada és la de conèixer amb més detall el material protagonista d’aquestes construccions: la fusta. En primer lloc, la fusta en origen, és a dir, l’arbre i la gestió forestal més adequada per assegurar la qualitat del material. A continuació la classificació de la fusta segons els usos i finalment, les propietats bàsiques d’aquest material, que el converteixen en una matèria idònia per a la construcció.

Per tot això, en aquesta jornada comptarem amb 3 experts que es dediquen a la fusta des de l’àmbit de la investigació i la docència, arquitectes i enginyers de reconeguda trajectòria amb aquest material.

El programa és el següent:

18:30h Presentació i benvinguda a càrrec de Toni Escudé, vocal de la junta de AuS, i Salvador Ordóñez, membre de la junta de PROFUSTA i coordinador general del Gremi de Fusta i Moble

18:35h Joachim Englert, enginyer tècnic forestal. Fundador i conseller delegat de Social Forest, una empresa catalana de gestió forestal i treballs agrícoles dedicada a la formació i inserció laboral de joves a l’atur en situació d’exclusió social.

18:55h Eduard Correal, enginyer de forests i doctorat en Tecnologia de la fusta. Investigador responsable científico-tècnic de l’àrea de materials fusters i derivats a INCAFUST (Institut Català de la Fusta).

19:15h Joaquín Montón, arquitecte tècnic per la UPC. Doctorat en Construcció, Restauració i Rehabilitació Arquitectònica. Professor de Materials de Construcció a l’EPSEB, entre d’altres. Responsable de l’àrea de fusta del Laboratori de Materials de l’EPSEB, especialitzat en diagnosis i patologia de la fusta en construcció. Forma part de l’equip d’investigació de GICITED, especialitzat en tècniques no destructives (NDT) per la diagnosis i el comportament de materials al foc.

Finalment, hi haurà torn de preguntes i debat.

Per a més informació:
http://aus.arquitectes.cat/?p=8034